BLOG PENA CIKGU MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KEPADA SAHABAT-SAHABAT SEKALIAN. MOGA KITA SENTIASA DALAM REDHA ALLAH


17 Nov 2010

Salam 'iduladha

Saya mengucapkan salam 'iduladha kepada seluruh umat Islam terutama pengunjung blog kecil ini. Marilah sama-sama kita mengambil pengajaran dari kisah pengorbanan Nabi Allah Ibrahim Alaihissalam dan anak baginda Nabi Ismail Alaihissalam.

Kepada yang berpeluang menjadi tetamu Allah di Makkah al-Mukarramah bagi menunaikan fardhu haji, ucapan setinggi-tinggi tahniah kerana terpilih menjadi tetamu-Nya. Anda memang bertuah di antara yang bertuah. Manfaatkan peluang ini dan jangan lupa berdoa untuk kami yang masih tidak berpeluang ke sana. Alangkah bahagianya jika dapat menjadi tetamu Allah.

Kepada yang berkorban, alhamdulillah rezeki Allah berikan kepada anda. Ingatlah darah dan daging korban tidak sampai kepada Allah, tetapi yang sampai adalah amalan ketaqwaanmu. Marilah kita mengikhlaskan diri dan segala amal kita kerana Allah Taala.


Kepada yang pulang ke kampung, selamat kembali ke kampung halaman. Alhamdulillah saya juga bersama keluarga tercinta. Walaupun agak kepenatan kerana sampai menjelang tengah malam 'iduladha namun itu tidak menghalang dari merasai kemeriahan dan kebesaran hari raya ini.

Moga kita semua sentiasa dalam redha Allah.

5 ulasan:

cun09 berkata...

salam aidiladha ^_^

to'wan berkata...

Salam Aiduladha

SDS berkata...

salam aidiladha juga...

Admin P@P berkata...

Salam Aidiladha.
Ketika ada kelapangan, mudahan dimudahkan Allah untuk kita sama2 berkorban.

Al - Mu'allim berkata...

Terima kasih buat cun09, to'wan,SDS dan Admin P@P

Barakallu lakum. Moga kita semua diberkati Allah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails