BLOG PENA CIKGU MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KEPADA SAHABAT-SAHABAT SEKALIAN. MOGA KITA SENTIASA DALAM REDHA ALLAH


12 Nov 2011

Ada apa dengan 11.11.11?

Tahun lalu, saya ada menulis tentang ada apa dengan 101010?, tahun ini pengisiannya masih sama dan valid. Moga perkongsian ini bermanfaat.

Ini membuktikan tarikh ini hanyalah satu tarikh biasa yang kita lalu, jangan terlalu taksub dengan angka tersebut. Juga, kemalangan ini bukanlah kerana tarikh 11.11.11 walaupun semasa 10.10.10 juga berlaku kemalangan maut.

Awas, jangan kerana tarikh ini, kita terjeremus ke dalam kesyirikan.


Soalan : 11.11.11 bersamaan berapa hijrah? Sila jawab tanpa rujuk kalender.

12 ulasan:

RuMaH TuA berkata...

Allahu Akhbar...
Kita merancang, ALlah menentukan...

"tarikh biasa"

MUHAMMAD SUKRI SUPI berkata...

Assalamualaikum...

btul2..walaupun ado tarikh hok lebih kurg sama berlaku pd diri ambo tp xdok kesan pon.cth 07.07.07..hok pasti setiap hari perlu kita lalui dengan beramal pada-Nya.

*mungkin lebih baek kita ingt tarikh2 penting dlm Islam. cthnya tarikh2@ hari2 puasa sunat (",)

...antikapel... berkata...

11.11.11

tarikh yang cantik
jangan sampai jatuh syirik
percaya yang tak logik
nanti termasuk golongan musyrik

:)

LadyBird berkata...

setiap thn akan ada tarikh yg cantik mcm ni kan..

Al - Mu'allim berkata...

~Rumah Tua~

Yup, hanya tarikh biasa seperti tarikh yang lain.

p/s : Lama juga Rumah Tua tidak muncul di alam maya. Blog sendiri pun jarang di update.

Al - Mu'allim berkata...

~MUHAAMAD SUKRI SUPI~

Waalaikumussalam.

kalau tarikh yang nampok comel, tp amalan kita tok comel, xguna juga.

kalau orang tanya kita 'hari ni berapa haribulan hijrah?'. agak2 kita boleh jawab x?huhu

Al - Mu'allim berkata...

~antikapel~

malang sekali kita terjatuh ke dalam kesyirikan hanya kerana tarikh. Na'uzubillah.

Al - Mu'allim berkata...

~LadyBird~

Betul tu, lady.

RuMaH TuA berkata...

Al-Mu'allim, saya ada...
Walau blog tak berupdate, saya selalu singgah di sini. ^^,

Al - Mu'allim berkata...

~RuMaH TuA~

Terima kasih atas kunjungan ke blog keldil sy ini. Seakan satu penghormatan dengan kehadiran seorng blogger yang hebat dan menjadi rujukan pembacanya walaupun usia masih muda remaja.

Usia hanyalah angka.

RuMaH TuA berkata...

Jangan diangkat2 saya. Al-Mu'allim antara yang terawal mengikuti penulisan saya di dunia blogging ini. Pasti Al-Mu'allim tahu dimana kurangnya. Tp sentiasa memberi komen2 membina.Seharusnya saya yang memberi ucapan terima kasih.

"Sangat2 menghargai" ^^,

Al - Mu'allim berkata...

~RuMah TuA~

Tidak begitu, bukan bermaksud untuk mengangkat. Hanya memberitahu kekaguman terhadap penulis muda dan berharap agar terus istiqamah berkongsi kepada ummah.

Alhamdulillah. Penulisan dari sehari semakin bagus. Jangan pernah jemu untuk menulis yang baik2 untuk ummat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails