BLOG PENA CIKGU MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KEPADA SAHABAT-SAHABAT SEKALIAN. MOGA KITA SENTIASA DALAM REDHA ALLAH


14 Ogo 2010

Tragedi Bazar iftor dan alahai JAKIM

Tragedi Bazar Iftor

Sungguh menyayat hati. 3 maut sementara lagi kebanyakan cedera. Bala apakah ini? Harap-harap hanya ujian untuk memberi peringatan kepada kita yang masih hidup. Ramadhan bukan bulan pesta makanan. Berpada-padalah dalam melayan nafsu.
Tradegi Ramadhan ini moga menjadi pengiktibaran kepada kita. Bagaimana tanpa tanda-tanda awal, boleh berlaku ribut kuat sehingga menerbangkan khemah lebih dari lampu limpah stadium? Wallahu'alam

Alahai JAKIM

Sudah pasti kita berasa bangga dengan operasi JAKIM ke hotel-hotel yang menawarkan bufet ramadhan tanpa mendapat sijil yang halal. Namun walaupun sudah mempunyai bukti kukuh, hanya amaran saja yang diberikan. Senyum sajalah pemilik hotel itu. Mereka bukan anak kecik yang tunduk kepada amaran. Bahkan sudah banyak amaran dalam akhbar selama ini.

Amri berkata, berikutan itu dia berjumpa pihak pengurusan hotel terbabit dan memberi amaran terhadap kesalahan dilakukan dan meminta mereka memastikan ia tidak berulang. rujuk : di sini

Jika dulu ada sahabat-sahabat yang bekerja di bahagian Hab Halal JAKIM ini, jadi bolehlah saya terus menghubungi mereka. Sekarang sahabat-sahabat tersebut sudah berpindah ke bahagian lain.

Apapun harap JAKIM teruskan operasi ini dan AMBIL TINDAKAN UNDANG-UNDANG. Jangan biarkan mereka mengambil kesempatan sempena Ramadhan.

Yang peliknya kenapala si Muslim suka berbuka di Hotel. Ramadhan ni bulan makan ke? Jangan sampai terlepas maghrib pula.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails