BLOG PENA CIKGU MENGUCAPKAN SELAMAT DATANG KEPADA SAHABAT-SAHABAT SEKALIAN. MOGA KITA SENTIASA DALAM REDHA ALLAH


29 Nov 2012

Bicara Selebriti ; Ust Azhar vs Meyda Safira vs Heliza Helmi

Saya selaku warga Kelantan mewakili Kerajaan Negeri Kelantan menjemput para sahabat dan pengunjung Pena Cikgu ke Bicara Selebriti yang akan di adakan pada 17 Muharram 1434h di Stadium Sultan Muhammad ke-IV. Moga kehadiran sahabat-sahabat akan menjadikan Bicara ini lebih bermakna.

Berikut disertakan poster Bicara Selebriti.

Dan sedikit ulasan tentang selebriti pada malam tersebut.

 Azhar Idrus tidak perlu diperkenalkan lagi. Beliau merupakan ikon pendakwah muda atau lebih dikenali sebagai Ustaz Youtube. Terkenal dengan penyampaian kuliah bersahaja dan mampu menarik hadirin terutama anak muda dari pelbagai latar belakang.

Panel kedua, Meyda Safira bukanlah asing bagi rakyat Malaysia khususnya para peminat filem Ketika Cinta Bertasbih yang memegang watak Ayatul Husna. Selepas kemunculan Oki Setiana Dewi (Anna Althafunnisa) dan Kholidi Asadil Alam (Abdullah Khairul Azzam) di pentas Bicara Selebriti, kini didatangkan pula Meyda Safira.

Heliza Helmi sebagai panelis ketiga mula muncul di persada seni menerusi Akademi Fantasia yang saya pun tak tahu yang ke berapa. Seterusnya muncul dalam layar perak dan siri-siri drama TV dan host untuk satu program di kaca televisyen. Tidak banyak yang saya boleh ceritakan tentang selebriti ini.

Dan bicara ini dihostkan yang tidak kurang hebatnya iaitu Saudara Amin Idris. Moderator yang terkenal dengan celoteh bersahaja dan beliau juga sebenarnya adalah selebriti di stesen TV Alhijrah. Anak jati Sarawak yang membesar di Kelantan Darul Naim ini adalah pengasas dan CEO kepada Amin Idris Training Consultant (AITC). Lulusan undang-undang dari UIA ini juga adalah penulis buku Magnet Diri.

Jumpa di sana ye. INshaAllah.

#Video boleh ditonton di sini.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails